torstai 21. marraskuuta 2013

Opinnäytetyö

 2.11.2013
Viini on valmista.
Ominaispaino 0,834kg/m3. Areometrillä saatu tulos 0,9.
Alkoholipitoisuus mitattu tislaamalla, 12%.





25.11.2013
Tänään laitettiin viinin joukkoon kirkasteet (kitosaani ja piihappo), sekä lisäsimme vähän sokeria. Kaikki sekoitettiin hyvin, ja jätettiin odottamaan vielä viikoksi.






21.11.2013

Viinin käyminen aloitettin 2 viikkoa sitten, ja tänään pysäytimme sen, koska alkoholipitoisuus tappoi hiivan.
Ensiksi lapposimme viinin toiseen astiaan, ja sitten laitoimme käymisenpysäyttäjän viinin joukkoon, jonka jälkeen sekoitimme sen hyvin.
Viinin ominaispaino oli mittaushetkellä 0,980 joka oli raja-asteikon sisällä (0,8-0,990). Arvioisin että viinin alkoholipitoisuus on 16%. Maku oli hapan, joten lisäämme sinne sokeria myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti